"Az informatika sem megoldás, hanem egy eszköz lehet a megoldáshoz" | Beszélgetés Czimbalmos Leventével - Digitális bennfentes

Episode 17

full
Published on:

5th Apr 2022

"Az informatika sem megoldás, hanem egy eszköz lehet a megoldáshoz" | Beszélgetés Czimbalmos Leventével

Egy KKV számára a digitalizáció megvalósítása még mindig rejtély tud lenni. A mai beszélgetésben Czimbalmos Levente, a Modern Vállalkozások Programjának szakmai vezetőjével mutatjuk meg, hogy a túlbonyolított dolgok mögött egyszerű, mégis megfontolt szakmai megoldások állnak:

 • A KKV digitalizáció motivációs gátjai: magunknak állítjuk az akadályokat?
 • Minisztériumi és kamarai összefogás a vállalkozások digitalizációjáért
 • Az EU-s támogatási rendszer tapasztalatai, legnagyobb tanulságai
 • Digitalizációval a munkaerőhiány ellen?
 • A tudás, mint exportcikk?
 • Díjmentes digitális segítség a cégeknek: a Modern Vállalkozások Programja
 • Hogy érinti ez a Te vállalkozásodat: Hogyan lépj ki a Start mezőre?
 • Pályázati lehetőségek, hasznos tanácsok

Az adás idegen szavai, rövidítései

 • GINOP: A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program a magyar gazdaság fenntartható növekedését, a magas hozzáadott értékű termelés és a foglalkoztatás bővítését célul kitűző, 2013-ban létrehozott, a 2014–2020-as időszakra vonatkozó kormányzati program.
 • GINOP+: A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program a magyar gazdaság fenntartható növekedését, a magas hozzáadott értékű termelés és a foglalkoztatás bővítését célul kitűző, 2020-ban létrehozott, a 2021–2027-es időszakra vonatkozó kormányzati program
 • drag and drop: A „fogd és vidd”, „húzd és ejtsd” a számítógép grafikus felhasználói felületén használatos funkció, melynek segítségével a képernyőn lévő valamely absztrakt objektumra egérrel kattintva, majd azt egy másik helyre vagy objektum fölé húzva valamilyen feladatot tudunk végrehajtani.


 • STEM képzés: Az angol "science, technology, engineering and mathematics" (korábban SMET), a STEM mozaikszó a tudományos-technológiai tudományágak (természettudomány, technológia, mérnöki tudomány és matematika) és a kapcsolódó tanfolyamok megjelölésére szolgál.


 • DIMOP: A Digitális Megújulás Operatív Program (DIMOP) a közszolgáltatások elektronizálását és automatizálását finanszírozza. A program célja, hogy a 2021-2027-es fejlesztési ciklusban gazdaság és a társadalom számára elérhető, rugalmas és stabil működési környezetet teremtsen meg.

Az adásban szóba kerültek

Czimbalmos Levente

a Modern Vállalkozások Programjának szakmai vezetője, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Digitalizációs Kollégiumának titkára

Tapasztalatait elsősorban az EU-s támogatások rendszerében szerezte, amelyhez eltérő időpontokban kedvezményezetti és fejlesztéspolitikai oldalon is kapcsolódott.

Szakmai életútja mindhárom programozási időszakon átível, érintette mind a Nemzeti Fejlesztési Terv I., ÚMFT, ÚSZT, majd Széchenyi 2020 programokat.

Környezetfejlesztési, energetikai, településfejlesztési és idegenforgalmi projektekben is közreműködött, elsősorban közigazgatási kedvezményezetti körrel.

2008 óta elektronikus közigazgatásfejlesztéssel, 2015 óta gazdaságfejlesztéssel, KKV informatikával is foglalkozik.

2015-2017 között a Modern Vállalkozások Programjának operatív vezetője, majd mai napig szakmai vezetője.

2019-től a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Digitalizációs Kollégiumának titkára.

A pályája során előkészítéssel, projektvezetéssel, vagy minőségbiztosítással érintett projektek összértéke meghaladja a 30 milliárd forintot.

Digitális bennfentes podcast

Tematikus beszélgetések, interjúk, amelyek megmutatják a magyar vállalkozóknak (és vezetőknek) a digitális átalakulást mozgató és a vállalkozások életét befolyásoló technológiákat, eseményeket. Elemzések, betekintések és történetek adat-tudományról, üzleti intelligenciáról és sok másról. Mindezekről közérthetően, üzleti szemmel.

Hallgasd kedvenc lejátszódón!

Hogyan támogathatod a műsort?

Legyél a patronálónk és hozzáférhetsz extra tartalmainkhoz: https://lnkd.in/dCVt4TSF

#digitalisbennfentes #digitalisbennfentespodcast #bogyopeter #digitalisatalakulas #kkv #magyarkkv #podcast #magyarpodcast #podcastmagyarul #üzletipodcast #digitalistranszformacio


Bogyó Péter

a Digitális bennfentes házigazdája, digitalizációs szakértő, digitális műsorok alkotója

"Szeretek olyan emberekkel dolgozni, akik jobbá szeretnék tenni a világ legalább egy kis szeletét. Hogy jobb termékük, jobb szolgáltatásuk legyen; jobban bánjanak az ügyfeleikkel és igazán törődjenek a munkatársaikkal.

Lehet néha túl komplexnek tűnik a gondolkodásom, viszont szeretek jól kidolgozott stratégiák és programok mentén dolgozni. Digitalizáció ide vagy oda, én még mindig szeretek whiteboardokon, flipchartokon rajzolni vagy post-itekkel teleragasztani a falat, hogy jól átlássunk egy projektet.

Szeretem körülvenni magam pörgős, kreatív emberekkel, akik nem csak a napi mókuskerékbe látnak, hanem vannak hosszútávú, grandiózus terveik. Olyanokkal, akik mernek nagyot álmodni."

Kapcsolat: bogyo@bogyopeter.hu

További információk: www.bogyopeter.hu

Show artwork for Digitális bennfentes

About the Podcast

Digitális bennfentes
Ez itt a ”DIGITÁLIS BENNFENTES” podcast! Tematikus beszélgetések, interjúk, amelyek megmutatják a magyar vállalkozóknak (és vezetőknek) a digitális átalakulást mozgató és a vállalkozások életét befolyásoló technológiákat, eseményeket. Elemzések, betekintések és történetek adat-tudományról, üzleti intelligenciáról és sok másról. Mindezekről közérthetően, üzleti szemmel.
Support This Show

About your host

Profile picture for Peter Bogyó

Peter Bogyó