"A digitális átalakulás nem IT kérdés" | Beszélgetés Nagy-Rácz István data scientisttel - Digitális bennfentes

Episode 7

full
Published on:

18th Jan 2022

"A digitális átalakulás nem IT kérdés" | Beszélgetés Nagy-Rácz István data scientisttel

Istvánnal arról beszélgettünk, hogy miért volt olyan időszak, amikor a digitalizációs projektek 60% megbukott. Aztán megnéztük, hogy milyen elemei vannak egy digitális átalakulásnak és szétszálaztuk. Ebből az adásból kiderül még:

  • Kik az adatpazarlók?
  • Mit korlátoz a GDPR?
  • Kik azok a hídemberek?
  • Miért tekintenek a külsős szakértőkre ellenségként és ez miért nem helyes?

Az adásban István által ajánlott videók linkjei:

Ráadásként egy remek könyv az adatokról:

  • Hans Rosling · Ola Rosling · Anna Rosling Rönnlund - Tények
  • Bill Gates listáján is ott van ez az alapmű. Hans Rosling a könyvében arra keresi a választ, hogy miért olyan nehéz az adatalapú gondolkodás. 10 olyan alap emberi tulajdonságot mutat be, amelyek eltorzítják az érzékelésünket, és amelyek miatt tévesen és rosszul ítéljük meg a világot, amelyben élünk. Mi a megoldás? Nem lesz meglepetés a számból: hozzunk döntéseket tényekre alapozva.

Nagy-Rácz István

data scientist, a Dmlab társ-alapítója

"A Dmlabban mindannyian fordítók vagyunk: iparágtól függetlenül képesek vagyunk a döntéshozók által megfogalmazott üzleti problémákra adatokkal dolgozó szakértőként megoldást adni."

Magyarország egyik vezető adatelemzéssel foglalkozó cége, a Dmlab alapító senior partnere. Több mint 10 éves data scientist tapasztalata ötvözi a számos üzleti projekt vezetőjeként szerzett üzleti gondolkodásmódot a Műszaki Egyetem adatbányászati kutatócsoportjában szerzett technikai és elméleti tudással. A Dmlab csapat operatív és stratégiai vezetése mellett az elmúlt években számos adatalapú start-upban dolgozott, valamint a Dmlabban felhalmozott tudást és tapasztalatot olyan technológiai megoldásokba transzferálja, amelyek segítségével különböző területen tevékenykedő vállalatokat segít az adatvezérelt működésben. Konferenciák, valamint egyetemi és vállalati oktatások rendszeres előadója.

Show artwork for Digitális bennfentes

About the Podcast

Digitális bennfentes
Ez itt a ”DIGITÁLIS BENNFENTES” podcast! Tematikus beszélgetések, interjúk, amelyek megmutatják a magyar vállalkozóknak (és vezetőknek) a digitális átalakulást mozgató és a vállalkozások életét befolyásoló technológiákat, eseményeket. Elemzések, betekintések és történetek adat-tudományról, üzleti intelligenciáról és sok másról. Mindezekről közérthetően, üzleti szemmel.
Support This Show

About your host

Profile picture for Peter Bogyó

Peter Bogyó